Libertate, dreptate şi solidaritate prin responsabilitate, credinţă şi democraţie într-o Românie modernă, prosperă şi fericită.

Hai sa o luam de la capat cu macovistii

November 9, 2014Dan Birsan

Hai sa o luam de la capat cu macovistii, sa le spunem si altfel! Pentru ca, iata, nu se lasa. Nu au argumente, nu au idei, nu au decenta, nu au stiinta despre dreapta. Dar, nu si nu! As putea sa ma abtin, ca, oricum, nu cred ca pot intelege. Ei vor revolutie. Au inceput-o de cateva ori, pe la televizoare, pe facebook, prin berarii si simpozioane, iar, ieri, la Cluj. O "primavara araba", o reincalzire a celei "protocalii", macar ce-a facut Voiculescu in iarna lui 2011 - 2012, un fel de trotkisti rahitici. Stanga revolutionara. Carne de tun se mai gaseste, declamatori "infatuati" ca Papahagi, care isi exersa si isi exerseaza si acum vocea baritonala moduland discursuri pe care le-a invatat pe de rost din oratorii antici (putin cam plagiator Papahagi, eu as fi spus si sursa, dar nu conteaza, plagiatul se practica si la case mai mari). Cum spuneam, revolutie, pentru ca macovistii vor sange. Cad victime tineri neputinciosi si fara speranta. L-am vazut dand un mesaj de razboi si pe Mircea Cartarescu, "mereu tanar si ferice", care a mai facut un fel de revolutie prin anii 80 si o tot face de atunci incoace (nu vreau sa merg mai departe, pentru ca suntem amici si il pretuiesc, asa cum este el). 

Eu cred ca oamenii s-au saturat de revolutiile ploiestene, care le-au tot fost servite si pe care le-au tot inghitit pana au ajuns in sapa de lemn, "revolutii" care au lucrat doar pentru profitori (ca si cei de care spun). E nevoie de simboluri si valori, de recuperarea credintei si istoriei, de spiritul si lucrarea familiilor si comunitatilor, de cuvantul statornicie. De aceea eu sunt crestin-democrat, dar si national-taranist. Ati auzit-o pe Macovei, Preda, Papahagi, chiar Cartarescu sau Liiceanu vorbind despre Dumnezeu, despre monarhie, despre pamant si taranul roman, despre credinta? Eu nu! Nici despre modelele noastre istorice, despre sfinti si martiri, eroi si mosteniri. Dreapta nu este revolutionara, nu taie capete, nu face huliganism, nu experimenteaza folosindu-se de slabiciunile si sentimentele gregare ale poporului. Mi-e dor de Petre Tutea si Ioan Alexandru! Ei, Monica Macovei si Soros-ul asta fac, provoaca si lasa in urma numai praf si pulbere, pe cadavrul istoriei, pentru ca nu au suflet. Ce credeti ca i-ar fi spus Ioan Alexandru Monicai Macovei? Purta aproape tot timpul o cruce in mana. 

Cum as putea sa tac? Sunt multi, foarte multi, care au intrat si au comentat cu vulgaritate si obraznicii. Cei mai multi nu au niciun reper, de aceea nu-i invinovatesc. Este la moda injuratura si spiritul de gasca si turma. Faceti stanga voastra si faceti ce aveti de facut!

sursa: Facebook

Your rating: None Average: 5 (2 votes)

Comenteaza pe Facebook

Comentarii recente