Libertate, dreptate şi solidaritate prin responsabilitate, credinţă şi democraţie într-o Românie modernă, prosperă şi fericită.

Guvern de largă uniune?

September 12, 2015Dan Birsan

Dan VeresInteresul național ne ține pe loc. Trebuie schimbat. Pe fondul disperării lui Ponta și a haosului de la toate nivelurile din PSD, își face loc din ce în ce mai des o teorie care spune că se încearcă formarea unui guvern de largă coaliție care să cuprindă în interiorul său pe toată lumea, la grămadă, căci este momentul pupatului în bot la comun. Oprea negociază cu oricine doar-doar trece UNPR-ul peste alea două procente din sondaje, Alinuța face frumos pe lângă un Dragnea mai puternic și mai alunecos decât oricând, în fine, tata-mare Băsescu țese ițe numai de domnia-sa știute. Oricât de secrete ar fi fost discuțiile dintre protagoniștii de mai sus, la urechile avizaților și a presei au ajuns câteva informații de luat în seamă și de aceea nu ar fi de mirare să vedem în scurt timp un PMP cu mușchii crescuți precum aluatul de cozonaci al Alinuței, un UNPR cu cote până la cer și peste toate un PNL mulțumit că a scăpat în sfârșit de grija guvernării de unul singur până la alegerile de la anul. Încă o dată, stilul unic de a face politică de pe malul Dâmboviței se va impune precum naționala de fotbal a României asupra Greciei la ultimul meci.

Continuând în aceeași notă, un alt zvon ne arată că Oprea a condiționat prezența sa și a UNPR într-o nouă formulă de păstrarea aparențelor, spunând că nu își dorește nici măcar funcția de premier cum își dorește binele țărișoarei. Iar pentru asta e gata să îl rupă în două pe Ponta. Adică, să vină toată lumea la guvernare, inclusiv PSD, și să mai termine ăștia cu acuzațiile de plagiat la adresa d-sale deoarece este mai ceva decât doctorii, este tătic de doctori. Pe de altă parte, nemulțumirile cele mai mari vin din zona fostului PDL care nu se împacă la gândul că l-a fraierit pe Predoiu susținându-l doar până a apărut unul mai forțos. Blaga, așa cum este el, ține la cuvântul dat și nu uită ușor că atunci când era cu un picior în groapă cel care i-a aruncat frânghia salvatoare a fost Predoiu. Așadar, nu este nimic sigur în ceea ce privește acordul PNL în privința participării în structura noului guvern, ducându-se în continuare negocieri. Totuși, eu cred că dorința de a scăpa de Ponta și nevoia de a participa la împărțirea bucatelor vor fi mai puternice decât ambițiile de preamărire ale unui singur om.

Concluzia celor de mai sus este aceea că odată cu revenirea confirmată a fostului președinte Băsescu pe firmament, se schimbă din mers convingerile doctrinare ale unor aleși precum și interesul național care poate lua forme din cele mai diverse. Este posibil să vedem mulți inamici de-ai lui Băsescu cum trec brusc de partea noii coaliții formate pentru interesul național, firește, pesediști și peneliști pupându-se sub noua umbrelă ca atunci când s-au strâns pe stadion să-l omagieze pe Ponta. Mă rog… politică românească. Ce mai este de zis? Nimic în afară de un lucru: ATENȚIE LA TATA-MARE! De la el vine lumina pentru mulți, încă. Mulțumesc.

Doamne ajută !
Daniel Remus Veres

Your rating: None Average: 5 (2 votes)

Comenteaza pe Facebook

Comentarii recente