Libertate, dreptate şi solidaritate prin responsabilitate, credinţă şi democraţie într-o Românie modernă, prosperă şi fericită.

Demisia cui si dece

May 29, 2014Dan Birsan

Indubitabil, rezultatele procentuale ale alegerilor europarlamentare au fost nefaste pentru PNTCD, insa nu putem afirma acelasi lucru si despre rezultatele consecventiale ale campaniei. Astfel, ca rezultat al acestei campanii, foarte multi tineri au raspuns apelului nostru de a-l urma pe Corneliu Coposu si de a amenda astfel politica paguboasa si politicienii fara Dumnezeu. Organizatiile locale si judetene de partid au atras tineri care prin constiinta lor au simtit ceea ce un fiu al acestui neam trebuie sa simta si au raspuns in numar mare la chemarea noastra de aparare a valorilor acestui neam. Probabil ca pe langa valorile pe care noi cei din PNTCD le promovam, mediatizarea mai ridicata a ajutat la atragerea acestor tineri care doresc sa se manifeste in spiritul promovat de aceasta campanie. In consecinta, pastrarea acestor idealuri si nepatarea lor sunt esentiale acum. Ne-o impune datoria pe care o avem pentru copiii nostri. Prin intelegeri meschine si partizane facute cu alte formatiuni politice, nu facem decat sa alteram idealurile pomovate in aceasta campanie si nu acestea sunt calea Dreapta pe care trebuie sa o urmam. Principiile financiare nu trebuie sa preceada celor doctrinare si, in nici un caz, intereselor de grup. Orice compromis duce la degradare, distrugere si in final la nefiinta.

Revenind la demisie sa stiti ca si eu m-am gandit sa imi dau demisia din omenire, asa cum zicea si Emil Cioran. Nu mai vreau si nu mai pot sa fiu om. Ulterior insa luarii acestei decizii nihiliste, m-am gandit totusi sa nu demisionez pentru ca nu pot sa stiu cine vine în locul meu. Vedeti si dumneavoastra valorile pe care le promoveaza PSD-ul alaturi de PNL si PDL. In fond de ce n-ar deveni coruptia o forma a onoarei, cand demisia devine doar o forma a demagogiei pontocrate? Din pacate “cine poate oase roade” spune o vorba din popor si pentru ca nu mai avem ce manca, am hotarat sa demisionam. Domnilor de la IRL si de aiurea vreau sa le atrag atentia ca in PNTCD hrana este sprirituala deci toti cei insetati de Adevar se vor satura.

Personal, vad lucrurile astfel. A-ti da demisia nu inseamna sa te retragi si nici sa creezi convulsii in jurul tau pentru a forta nota. Daca IRL-ul se gandeste ca a demisiona, a renunta la o onoare pentru un avantaj este ceea ce vor putea gasi in PNTCD, atunci se inseala amarnic. Ei vor renunta la un avantaj doar pentru un avantaj mai mare. Istoria tradarilor celor din PNL este deja arhicunoscuta, insa si noi cei din PNTCD suntem tabaciti bine. Stim foarte bine ca de multe ori, demisia nu se da pentru a apara onoarea, ci pentru a o mima. Acesta este cazul domnilor de la IRL, sau sunteti convinsi ca numai astfel putem contina lupta pentru Dreptate si Adevar. Personal, cred ca orice om liber cu adevarat in semn de protest fata de acuzatiile ce i se aduc, nu va demisiona niciodata aparandu-si astfel Sfânta Libertate. Da, poate sunt considerat pentru aceasta despot, terorist, dictator insa nu vii tu strainule in casa mea mea sa-mi faci ordine. Este un drept elementar pe care-l am si pe care nu te las sa mi-l monopolizezi. Politica este sinonima cu lupta. Mai spune un aforism de Costel Zagan ca: “am demisionat din comedia umana: sunt apt pentru proxima tragedie!”. Asadar dragii mei taranisti, toti trebuie sa-i ceara demisia presedintelui. Presedintele nu poate dezamagi nici macar un singur membru al formatiunii pe care o conduce.

Si pentru ca astazi este inaltarea, va urez tuturor bunilor crestini: Hristos S-a inaltat!

Dumnezeu sa ne lumineze,
Dan Birsan

Your rating: None Average: 3.5 (13 votes)

Comenteaza pe Facebook

Comentarii recente