Libertate, dreptate şi solidaritate prin responsabilitate, credinţă şi democraţie într-o Românie modernă, prosperă şi fericită.

Dan Puric, despre legea anti-legionară

August 26, 2015Dan Birsan

“Securiştii care ne conduc dau legi aberante. Dacă te duci la mormântul părintelui Justin Pârvu poţi fi considerat legionar!”

Dan PuricDan Puric, prezent la Focșani pentru a lua parte la evenimentul organizat de autoritățile locale cu prilejul împlinirii a 98 de ani de la luptele duse de soldații români în zona Mărăști-Mărășești-Oituz, maestrul le-a vorbit localnicilor despre eori, eroism, despre ce înseamnă să fii naționalist și ce înseamnă credința.

În discursul său, Puric a pus accent pe controversata lege anti-legionară, care prevede închisoare de la 3 luni la 3 ani pentru cei care promovează cultul persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni de genocid contra umanităţii şi de crime de război, precum și ideile sau concepţiile cu doctrine fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe.

Legea a stârnit revoltă datorită catalogării unor mari scriitori și duhovnici ai României drept legionari.

“Securiștii care ne conduc dau legi aberabte. Dacă ajungi la mormântul părintelui Justin Pârvu ajungi să fii considerat legionar… Au ajuns să vorbească urât despre Mircea Vulcănescu… Păi Vulcănescu a făcut ani grei de puşcărie şi a murit în închispoare spunând: SĂ NU NE RĂZBUNAŢI. Cum poate fi Vulcănescu criminal?“, a spus Puric conform vranceamedia.ro. 

Vrancea Media: Dan Puric la Focsani 6 aug 2015

Your rating: None Average: 5 (1 vote)

Comenteaza pe Facebook

Comentarii recente