Libertate, dreptate şi solidaritate prin responsabilitate, credinţă şi democraţie într-o Românie modernă, prosperă şi fericită.

Cristian Preda propune un PACT de NEAGRESIUNE al partidelor românești din PPE

April 19, 2014pnt

Cristi PredaÎn calitate de lider al listei Mișcării Populare la PE, europarlamentarul Cristian Preda a propus încheierea unui pact de neagresiune între partidele care se revendică de la PPE, mai precis PDL, PMP, PNŢCD şi Forţa Civică.

"Fărâmiţarea centrului-dreapta e o evidenţă. La BEC sunt 7 liste care se revendică de la populari, liberali şi conservatori şi una singură definită ca socialistă. Campania pentru europene este o confruntare care angajează forţele politice constituite la scara Uniunii, inclusiv într-o bătălie pentru şefia Comisiei Europene: aşa se face că partidele PPE vor apăra candidatura lui Juncker, PNL va face campanie penrtu Verhofstadt, socialiştii pentru Schulz", a scris Cristian Preda pe blogul său. Potrivit acestuia, în ceea ce priveşte conflictul dintre partidele româneşti asociate PPE, acesta a pornit de la solidarizarea lui Traian Băsescu cu PMP. "Pe plan intern, Mişcarea Populară va continua să sprijine fără ezitare acţiunea Preşedintelui, factorul constituţional care a blocat acţiunile nesăbuite ale unei guvernări corupte şi incompetente. În ceea ce priveşte campania pentru europene, propun, în calitatea mea de lider al listei Mişcării Populare, încheierea unui pact de neagresiune între listele care se revendică de la PPE, mai precis PDL, PMP, PNŢCD şi Forţa Civică", a arătat Cristian Preda. El a mai spus că s-ar bucura ca și Teodor Stolojan, care conduce lista PDL, Aurelian Pavelescu, cap de listă la PNŢCD, şi Mihai Ungureanu, aflat în fruntea listei FC, să răspundă acestei solicitări în cursul zilelor următoare.
"Reafirm aici ceea ce am spus la depunerea listei noastre: Mişcarea Populară se mobilizează pentru PPE, inclusiv pentru ca Jean-Claude Juncker să devină preşedintele Comisiei Europene. Adversarii noştri sunt Schulz şi Ponta.

PPE îi poate înfrânge pe socialişti, inclusiv în România. Să facem un prim pas în direcţia bună!", a conchis Preda.

http://www.evz.ro/cristian-preda-propune-un-pact-de-neagresiune-al-partidelor-romanesti-din-ppe-1088946.html

No votes yet

Comentarii (1)

Comenteaza pe Facebook

Comentarii recente