Libertate, dreptate şi solidaritate prin responsabilitate, credinţă şi democraţie într-o Românie modernă, prosperă şi fericită.

Congresul EPP la Bucuresti

October 16, 2012pnt

Partidul Popular European"Suntem în situatia fericita în care solidaritatea cu popularii europeni ne plaseaza pe noi, cei de la PDL, într-o situatie foarte buna, spre deosebire de PSD care s-a vazut refuzat chiar zilele trecute ca gazda a anuntatului Congres al Partidului Socialist European", a spus Cristian Preda.

El a mai mentionat si ca membrii PDL-ului au pregatit cu iscusinta Congresul PPE care se va desfasura la Bucuresti mâine si poimâine, si la care sunt invitate sa participe 73 de partide din 40 de tari.

De asemenea, Presedintele PPE Wilfried Martens, a declarat ca "PPE asteapta cu nerabdare sa-si organizeze cel de-al 21-lea Congres în Bucuresti. Gazduit de presedintele Basescu si de PDL si UDMR, partide membre PPE, Congresul PPE va aduce în prim-plan eforturile noastre neobosite legate de abordarea provocarilor cu care se confrunta cetatenii europeni, în perspectiva crizei economice"

Cancelarul german Angela Merkel, presedintele CE Jose Manuel Barroso, liderul actual al PPE Wilfried Martens, dar si presedintele Traian Basescu figureaza pe lista vorbitorilor la Congresul PPE care se va desfasura, miercuri si joi, la Palatul Parlamentului.

Astfel, interventia cancelarului german Merkel este programata pentru miercuri, 17 octombrie, prima zi a Congresului. De asemenea, in aceeasi zi mai sunt programate interventii ale presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, al presedintelui Consiliului European, Herman Van Rompuy, a actualului lider al PPE, Wilfried Martens, a liderului grupului PPE de la Parlamentul European Joseph Daul, precum si cea a presedintelui Traian Basescu si presedintelui PDL, Vasile Blaga.
Miercuri mai sunt prevazute interventii ale presedintelui APCE Jean-Claude Mignon, premierului spaniol Mariano Rajoy, premierului polonez Donald Tusk, dar si premierului moldovean Vlad Filat.

Pentru joi sunt prevazute interventii ale premierului portughez Pedro Coelho, premierului Ungariei Viktor Orban, premierului Finlandei Jyrki Katainen, premierului sloven Janez Jansa,comisarul european pentru Educatie Jan Figel, dar si liderului PNTCD Aurel Pavelescu.

Potrivit programului Congresului, sedintele si sesiunile acestei reuniuni vor începe înca de marti dupa-amiaza când va avea loc Adunarea Politica a PPE.

Miercuri dimineata este programat un seminar comun al PPE împreuna cu grupul parlamentar din Parlamentul European, în a carei sesiune de deschidere vor lua cuvântul Martens si Daul, precum si Vasile Blaga si liderul UDMR, Hunor Kelemen, dar si Theodor Stolojan, liderul delegatiei de europarlamentari PDL.
Ulterior, vor avea loc o sedinta a presedintiei PPE, alegerea noului presedinte al popularilor europeni, precum si sesiunea plenara, în care vor fi sustinute discursurile sefilor de stat si de guverne membri ai PPE.

Miercuri seara va avea loc si un dineu al sefilor de state si de guverne membri ai PPE, care se va desfasura în salile Titulescu si Drepturilor Omului de la Palatul Parlamentului.

Joi dimineata vor avea loc alegerile pentru secretarul general al PPE, pentru cei 10 vicepresedinti si trezorierul formatiunii, votarea rezolutiei Congresului, interventiile sefilor de state si de guverne si ale liderilor partidelor din Europa afiliate PPE, o conferinta de presa, precum si doua dineuri oferite de PDL si noua presedintie a PPE care va rezulta în urma alegerilor. La Congresul PPE vor lua parte aproximativ 1.200 de participanti din 40 de tari europene.
Puteti gasi programul intalnirii aici: http://epp2012.eu/ivp.asp

No votes yet

Comenteaza pe Facebook

Comentarii recente