Libertate, dreptate şi solidaritate prin responsabilitate, credinţă şi democraţie într-o Românie modernă, prosperă şi fericită.

Cine îi reprezintă pe ţărăniştii din Constanța

October 14, 2015Dan Birsan

Chesoi PavelescuMișcarea țărănistă din Constanța este importantă din punct de vedere istoric, politic și al personalităților care au făcut și mai fac parte din ea. În ceea ce privește intenția de vot, pentru țărăniști lucrurile nu stau chiar bine. Indiferent însă de variantele pentru viitoarele alegeri locale și parlamentare, de alianțe și simpatii, aceștia au un bazin electoral care nu poate fi neglijat de niciun partid. Mai ales că, după demisia lui Radu Mazăre de la primărie, alegerile pentru viitorul primar nu mai au un câștigător sigur.

În Constanța, țărăniștii sunt reprezentați de Tudorel Chesoi, care a reușit să obțină și funcția de consilier local. Există un proces la București în care conducerea partidului este disputată, în cauză fiind Aurelian Pavelescu, omul despre care vechii țărăniști spun că ar vrea să confiște partidul istoric în interesul său.

La Constanța lucrurile sunt mai simple. O decizie a Curții de Apel București, luată cu mai multe luni în urmă, dar comunicată oficial părților zilele trecute, spune așa: ”anulează hotărârea nr. 78/27.05.2013, adoptată în ședința extraordinară din 25.05.2013, de Comitetul Național de Conducere al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat”. Decizia pronunțată este definitivă. Ce înseamnă acest lucru? Faptul că Tudorel Chesoi este membru de partid, după ce adversarii politici au încercat să-l înlăture. Înseamnă și că, de facto, acesta își reia funcțiile de președinte al organizației județene și de vicepreședinte la nivel central.

No votes yet

Comenteaza pe Facebook

Comentarii recente