Libertate, dreptate şi solidaritate prin responsabilitate, credinţă şi democraţie într-o Românie modernă, prosperă şi fericită.

Cartarescu. Ultimul editorial

December 28, 2012pnt

Mircea CartarescuMircea Cartarescu a scris si publicat vreme de zece ani un editorial saptamanal in “Evenimentul Zilei”.Cel aparut in 28.12.2012 este ultimul.Scriitorul a renuntat sa mai comenteze actualitatea politica(si nu numai) din Romania.

Schimbarea la care s-a asteptat Cartarescu nu s-a produs.Societatea romaneasca a ramas aceeasi sau a dat inapoi.Alegerile parlamentare au fost cireasa de pe tort zice Cartarescu.Asa cum am mai scris Cartarescu nu este printre scriitorii mei favoriti. Nu este important asta.Cartarescu este un important si mare scriitor al literaturii romane, cu opera valoroasa. Contestatarii lui vin din zona patimilor si urii politice la moda la noi.

Absenta scriitorului din arena ne lasa mai singuri. Ne lasa cu falsele vedete fabricate in laboratoarele stiute. In ce ne priveste suntem hotarati sa nu cedam.Pana cand s-o putea…… Sa militam mai departe pentru o Romanie asa cum merita si trebuie sa fie.

Mircea Cartarescu:

“În această toamnă am fost şi eu executat public ca mâncător din banii oamenilor muncii şi ai pensionarilor, ca agent al Puterii peste hotare, ca autor căruia i s-a fabricat o operă din nimic. Cei care m-au acuzat de toate acestea sunt foşti securişti, colegi de partid cu Becali. Nu a protestat aproape nimeni. Nu e nimic ilogic sau de mirare aici, ci doar cursul normal al lucrurilor în România.”

“Pariul meu a fost să nu mă murdăresc, pătrunzând totuşi în cea mai murdară lume imaginabilă. Fireşte, am fost până la urmă murdărit de alţii, căci nimeni nu scapă. Dar nu-mi pare nici o clipă rău că am scris timp de zece ani, săptămână de săptămână, în folosul comunităţii. Dacă nu am simţit în tot acest timp solidaritatea celor din lumea mea (dimpotrivă, cu câteva excepţii, confraţii mei sunt cei care m-au terfelit cel mai tare), în schimb am simţit simpatia şi aprobarea oamenilor anonimi, a cincimii de ţară care a rezistat propagandei şi a votat împotriva mâinii de infractori care ne guvernează azi.”

http://ioanavram.wordpress.com/2012/12/28/cartarescu-ultimul-editorial

Your rating: None Average: 5 (1 vote)

Comenteaza pe Facebook

Comentarii recente