Libertate, dreptate şi solidaritate prin responsabilitate, credinţă şi democraţie într-o Românie modernă, prosperă şi fericită.

Băse reloaded vs corul de înjurători

February 18, 2015pnt

VeresSă facem bine ca să nu facem rău (parafrază Gheorghe Hagi, marele filosof român în viață).

L-am văzut aseară pe președintele Băsescu, nu puteam lipsi de la prima înfățișare media din 2015 a celui ce face obiectul a mii și mii de cuvinte scrise sau vorbite în aceste zile. Mi s-a părut ușor neconvingător pe alocuri, deși argumentele sale au fost logice și chiar persuasive pentru cea mai mare parte a publicului privitor. Să fiu sincer, nu am fost convins în legătură cu încrederea sa perpetuă în doamna de fier corodat a politicii românești, Elena Udrea. Declarațiile președintelui pe acest subiect au părut ușor precipitate și destul de superficial susținute, ca și cum a dorit să scape degrabă de întrebări, fără să țină cont că dă apă la moară înjurătorilor de profesie. Este de înțeles faptul că nu sunt multe de spus când situația este prea complicată încât să te poți pronunța, dar domnul Băsescu știe bine că ieșirea este doar una și ea seamănă mai degrabă cu intrarea…după gratii. În fine, legat de doamna Udrea nu cred că mai este cazul să vorbim, ea reprezintă trecutul iar noi ne preocupăm de viitor.

O frază a președintelui mi-a atras atenția în mod deosebit, aceea referitoare la generația de tineri ratați din politica românească. Am simțit un gust amar atunci când am auzit-o, iar asta din cauza faptului că m-am gândit imediat la anii trecuți, când alergam ca un hăbăuc să vorbesc cu oamenii de prin județ despre ce voiam să facem, la campaniile electorale în care mă agitam continuu să fiu vizibil, să mi se audă vocea. Și brusc mai vine un verdict din gura unui om care a condus România timp de zece ani și care spune că generația mea este una ratată. Da, domnule președinte, și eu fac parte din generația de politicieni a imberbului Ponta, suntem de-o seamă, dar nu m-am gândit niciodată că m-am ratat crezând în idealurile unor oameni care au construit România modernă, care au reîntregit un neam greu încercat. Ori poate trebuie să continuați și dumneavoastră, că dă bine, să ignorați politicienii cu principii și coloană vertebrală, așa cum sunt mulți în PNȚCD? Povestiți oamenilor la televizor despre proiecte noi lângă PMP (PDL 2), care să facă bine să nu facă rău, fără să amintiți, măcar, despre cei care v-au fost alături timp de aproape zece ani și care au crezut sincer că sunteți diferit de alți lideri. Bine măcar că l-ați pomenit pe domnul Iancu, colegul nostru național-țărănist, care a făcut cinste profesiei sale și statutului său atunci când a ocupat funcția de Avocat al Poporului. Sunt dezamăgit, încă o dată, de faptul că suntem condamnați la a fi ignorați.

În aceste zile agenda publică este făcută de DNA și de evenimentele de prin tribunalele patriei, viața politică și economică fiind în plan secund. Observă cineva haosul de prin instituțiile țării, atunci când se anchetează, de exemplu, firmele mamei lui Ponta? Știe cineva că în multe instituții nu se lucrează nimic pentru că nu există bugete aprobate? Se mai preocupă cineva de altceva, în afară de luptele din parlament pentru schimbarea din funcție a președinților celor două camere? S-a lăsat tăcerea până și peste cererile repetate ale “opoziției” de a se organiza alegeri anticipate în locurile unde sunt mandate vacante. Așa un haos nu a mai fost niciodată în România, înainte de mandatul interminabil al lui Ponta, și mă rog Domnului nici să nu mai fie. În timpul acesta ce facem noi? Privim luptele “politicienilor consacrați” cu DNA-ul, serviciile și cine mai e prin preajmă. Cu speranța că nu vom rămâne telespectatori veșnici, vă salut.

Doamne ajută !

https://danielveres.wordpress.com/2015/02/17/base-reloaded-vs-corul-de-i...

Your rating: None Average: 5 (1 vote)

Comenteaza pe Facebook

Comentarii recente