Libertate, dreptate şi solidaritate prin responsabilitate, credinţă şi democraţie într-o Românie modernă, prosperă şi fericită.

Basescu va nasi alianta dintre Forta Civica si PNTCD

March 16, 2013pnt

MRU PavelescuForţa Civică şi Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat vor semna sâmbătă un protocol de alianţă politică, la eveniment fiind invitat să participe şi Traian Băsescu, a anunţat vineri preşedintele FC, Mihai-Răzvan Ungureanu, înainte de Colegiul Director al partidului.

Băsescu va năşi alianţa dintre Forţa Civică şi PNŢCD politica interna “Mâine (sâmbătă -n.r.) vom parafa înţelegerea noastră politică, va fi o alianţă politică între Forţa Civică şi Partidul Naţional Ţărănesc Creştin şi Democrat. Noi vom supune în forurile noastre statutare aprobării membrilor partidului deciziile politice luate în Biroul Permanent Naţional la începutul acestei săptămâni. Acesta este unul dintre motivele pentru care avem acum Colegiul Director, iar mâine (n.r. sâmbătă) Consiliul Naţional”, a declarat Mihai-Răzvan Ungureanu.

Întrebat dacă această alianţă presupune candidaţi comuni la alegerile europarlamentare şi un candidat unic la alegerile prezidenţiale de anul viitor, Ungureanu a răspuns afirmativ.

Despre posibilitatea ca el să fie desemnat candidat la alegerile prezidenţiale din partea alianţei cu PNŢCD, Ungureanu a precizat că acest lucru ţine de “decizia partidelor componente”.
În privinţa colaborării noii alianţe politice cu PDL, Mihai-Răzvan Ungureanu a spus că “acesta este primul pas către o dreaptă unită”.

“Nu ne-am abătut deloc de la mesajele pe care le-am dat în ultimele luni. Credem că este nevoie de o coalizare a tuturor forţelor politice de centru-dreapta pe proiecte comune în aşa fel încât anul următor, în 2014, să avem victorii reale şi în europarlamentare şi în prezidenţiale. Alianţa pe care o închegăm cu PNŢCD nu este o alianţă pentru o zi sau pentru un an, este o alianţă a cărei durată de viaţă este nedeterminată. Gândul nostru este să fim împreună şi în 2016 şi să putem deveni atunci o forţă politică cu adevărat importantă şi cu mare cădere în politica românească”, a declarat Ungureanu.

În ceea ce priveşte relaţia cu PDL acesta a precizat că aşteaptă ziua de 23 martie când se va decide conducerea partidului.

“Şi noi suntem doritori să vedem cum se vor poziţiona candidaţii la funcţia de preşedinte al PDL faţă de iniţiativa noastră politică pe care o considerăm a fi primul pas către unitatea de acţiune coerentă a dreptei. Şi vedem mai departe, după ziua de 23 martie, ce se va întâmpla”, a menţionat Ungureanu.

Întrebat dacă ia în calcul şi PNL în această construcţie de centru-dreapta, liderul FC a spus că între cele două formaţiuni există ”o prăpastie de netrecut”.

”Între noi şi cei care au declanşat vârtejul politic din care nu am ieşit până acum, în vara anului trecut, între noi şi cei care au adus România într-o stare de dezastru economic, au reuşit să transforme România într-o ţară lipsită de credibilitate externă, între noi şi aceştia, mă refer la persoane în cazul de faţă, este o prăpastie de netrecut. Nu suntem dispuşi să facem compromisuri cu autorii răsturnărilor politice din vara anului trecut”, a completat Ungureanu.

Despre poziţia faţă de Traian Băsescu, în contextul afirmaţiilor recente ale şefului statului privind revenirea sa în politică pentru a reconstrui dreapta, Mihai-Răzvan Ungureanu a spus că nu poate comenta declaraţiile acestuia.

“Vă pot, însă, spune că astăzi a plecat spre cabinetul domniei sale o invitaţie la ceremonia alianţei politice Forţa Civică şi PNŢCD de mâine. Domnia sa e plecat, dar aşteptăm răspunsul”, a mai arătat preşedintele Forţei Civice.
La Colegiul Director al PFC participă membrii BPN al partidului şi preşedinţii organizaţiilor judeţene.

http://www.ziuaveche.ro/actualitate-interna/politica-interna/basescu-va-nasi-alianta-dintre-forta-civica-si-pntcd-155744.html

Your rating: None Average: 5 (1 vote)

Comenteaza pe Facebook

Comentarii recente