Libertate, dreptate şi solidaritate prin responsabilitate, credinţă şi democraţie într-o Românie modernă, prosperă şi fericită.

Basescu si revenirea monarhiei

January 9, 2015Dan Birsan

Mai întâi La mulți ani tuturor și în special celor care poartă numele sfânt al Botezătorului! Apoi, o să intru direct în subiect și mărturisesc că lămâia a devenit un aliment indispensabil în aceste zile, cel puțin pentru mine. Mă apucă sila de fiecare dată când îi văd pe unii analiști/comentatori care până mai ieri îi ridicau osanale imberbului prim-ministru al guvernului țării, cum îl reneagă acum fără regrete pentru a-l lua în brațe pe Iohannis. Nimic nou, s-ar putea spune, dar iată că sunt unii care fac aceste lucruri chiar din plăcere, părerea lor fiind valabilă doar până când și-o exprimă noul șef, în speță noul președinte al țării. Am mai scris despre metehnele românilor, nu este prima oară, dar parcă în aceste zile se observă mai abitir ca oricând.

Poate că este cam devreme pentru concluzii în ceea ce privește rearanjarea scenei politice românești dar o să încerc totuși să conturez ceea ce cred eu că se va întâmpla în perioada imediat următoare. În primul rând cred că o să asistăm la mișcări în forță ale liberalilor la adresa lui Ponta și a guvernului, cu scopul de a destabiliza și nu de a debarca puterea. Momentul preluării puterii nu a sosit încă și nici nu este foarte aproape. Blaga și ai săi, și aici mă refer și la d-na Gorghiu care este omul duoului Blaga-Iohannis, mai au mult până să lămurească tensiunile din propriul partid și până să definitiveze lista demnitarilor. Se aude prin târg că Iohannis ar fi acceptat la presiunile externe un interimat de prim-ministru pentru Predoiu. Ce să zic, grozavă alegere…Despre PSD, numai nu de bine. Geoană se agită precum un pepsi pentru a rupe vreo doi-trei parlamentari de lângă Ponta și bine face. Vanghelie se laudă cu 40-50 de parlamentari aflați la cheremul său și nu știu de ce dar îmi vine să-l cred. În aceste condiții, Doamne-ajută să vedem PSD-ul făcut bucățele.

Am totuși o incertitudine destul de serioasă și ea se leagă de viitorul nostru, al celor care nu suntem nici neo-comuniști liberali nici neo-comuniști social-democrați. Încă nu reușesc să văd dincolo de știrile de presă care nu sunt deloc plăcute când vine vorba despre noi, ceilalți, însă cred că ar trebui să ne unim forțele pentru a arăta că suntem diferiți. Trebuie îndeplinite câteva condiții pentru a reuși, cea mai importantă fiind aducerea în prim-plan a unor noi purtători de mesaj, oameni curați, capabili și curajoși. A doua ar fi debarasarea de figurile controversate care până acum au făcut deliciul presei de cancan, mai degrabă, și de toți penalii aciuați prin partidele noastre. A treia și poate cea mai necesară, ar fi asumarea, din start, a obiectivelor naționale fundamentale binecunoscute. Scriu frumos, nu-i așa? Toate astea nu valorează nimic dacă președintele Băsescu nu este omul care să le coordoneze pe toate. Logica de bun-simț spune că niciunul dintre actualii lideri de pe Dreapta politică nu este de talia lui tata-mare Băsescu și niciunul nu are cum să câștige alegeri în fața acestuia. Așadar, mă mai adresez o dată președintelui Băsescu și îi spun că viitorul său politic este cert și plin de victorii, mai ales dacă se întâmplă ceea ce am scris mai sus. La luptă domnule președinte, țara nu așteaptă iar noi suntem încă în picioare. În ceea ce mă privește, am îndurat prea multe, mai ales în ultima vreme, pentru a mă da bătut. Eu îl urmez pe președintele Băsescu, oriunde se va duce, politic vorbind, până la revenirea monarhiei și poate și după aceea. Nu am găsit un alt lider în România care să merite, măcar pe jumătate cât Băsescu, să fie urmat. Cine are urechi, să audă, cine are ochi, să vadă. Am zis!

Doamne ajută !
preluat https://danielveres.wordpress.com/2015/01/07/pupatul-in-dos-sport-national/

Your rating: None Average: 5 (2 votes)

Comenteaza pe Facebook

Comentarii recente