Libertate, dreptate şi solidaritate prin responsabilitate, credinţă şi democraţie într-o Românie modernă, prosperă şi fericită.

10 Mai Ziua Regalitatii, sarbatorita in toata tara

May 10, 2014Dan Birsan
Filed under:

Zeci de oameni au mers, sambata dimineata, la statuia regelui Carol I din Piata Palatului Regal din Bucuresti, cu ocazia Zilei Regalitatii.

Membrii familiei Regale - principesa mostenitoare Margareta, principele Radu, principesa Maria si principele Nicolae - au ajuns in Piata Palatului Regal din Bucuresti in jurul orei 11:00, iar persoanele prezente i-au intampinat cu mesaje promonarhiste precum "Monarhia uneste Romania" sau "Traiasca Regele", transmite Mediafax.

De asemenea, prezenti la eveniment au fost si reprezentanti ai Partidului National Taranesc Crestin Democrat (PNTCD) si ai Aliantei Nationale pentru Restaurarea Monarhiei (ANRM).

"Tara are nevoie de aceasta educatie, de aceasta cultura", a spus o participanta la eveniment, adaugand ca toti cei din Parlamentul Romaniei nu au atata educatie si cultura cat au cei din familia regala.

Cu ocazia Zilei Regalitatii, Casa Regala a Romaniei a organizat mai multe evenimente in perioada 7 - 10 mai. Festivitatile continua sambata, de la 17:30, cand gradina Palatului Elisabeta va gazdui cea de-a cincea editie Garden Party, unde vor veni circa 6.000 de invitati de seama din Romania si din Republica Moldova.

Ziua Regalitatii este sarbatorita, sambata, si la Cluj-Napoca in Piata Avram Iancu, unde va avea loc si o prima parada organizata din 1946 pana astazi cu acest prilej in orasul de pe Feleac.

La Bistrita Nasaud, Clubul Monarhistilor si Asociatia Fostilor Detinuti Politici din Romania au organizat, tot sambata, o actiune de depunere de coroane, cu ocazia zilei Regalitatii.
Si la Constanta au avut loc ceremonii cu prilejul Zilei Regalitatii, unde un cetatean a ales sa sarbatoreasca ziua expunand la balconul apartamentului sau drapelul cu Stema Regelui Carol I, drapelul tricolor cu Mihai Viteazu, tricolorul cu harta Romaniei din 1 decembrie 1918, cel al UE si al NATO, dar si stema de astazi a Romaniei.

articol preluat http://www.ziare.com/regele-mihai/casa-regala/ziua-regalitatii-sarbatori...

No votes yet

Comenteaza pe Facebook

Comentarii recente