Libertate, dreptate şi solidaritate prin responsabilitate, credinţă şi democraţie într-o Românie modernă, prosperă şi fericită.

Mirela Birsan's blog

Ciobul și oala spartă

September 6, 2014Mirela Birsan

Daniel Remus VeresSau cum să ajungi din buldog bichon.

Candidat PNTCD la alegeri?

July 24, 2014Mirela Birsan

PavelescuUn prieten apropiat mi-a readus astazi in discutie o chestiune interesanta. Candidat la prezidentiale din partea PNTCD. Eventual, cu tema monarhista - ca tema de campanie, in sensul ca Romania are nevoie de un presedinte care sa declanseze procedurile constitutionale pentru forma de guvernamant -, printre temele principale. Chestiunea a mai fost dezbatuta la Cluj, in 10 mai, cand a fost adoptata Declaratia de la Cluj, ca act de sustinere a legitimarii formei de guvernamant prin referendum constitutional. Discutiile se vor relua in forurile de conducere cu proxima ocazie.

Profetia lui Corneliu Coposu

May 23, 2014Mirela Birsan

In continuare veti citi si asculta un text absolut normal si firesc pentru orice om de buna credinta. Pentru a constientiza colectiv impasul moral in care ne situam ca natiune si pentru a nu sta impasibili la cele ce ni se intampla zilnic, cat si pentru a lua atitudine va rog sa transmiteti acest mesaj tuturor celor pe care-i cunoasteti. Sa se raspandeasca acest mesaj precum lumina prin intuneric. Numai prin constientizarea acestui impas vom putea scoate tara din marasmul in care se afla. Avem nevoie de o Desteptare Nationala in Cuget si Simtiri (Spirit si Duh).

Transcript interviu cu Corneliu Coposu

Ion Ficior, fost comandant al coloniei de munca Periprava, acuzat

September 19, 2013Mirela Birsan

Ion FiciorIon Ficior, fost comandant al coloniei de munca Periprava, acuzat de zeci de fosti detinuti ca a instaurat un regim de exterminare, spune ca cei închisi acolo n-au murit nici de foame, nici de bataie, ci de batrânete, într-un interviu realizat de Gândul.

Peste 40 de detinuti politici, supravietuitori ai închisorii de la Periprava din Delta Dunarii, un adevarat "lagar de exterminare", asa cum chiar ei îl numesc, îsi amintesc perfect de conditiile de detentie si în special de torturile aplicate personal de catre comandantul Ion Ficior, potrivit tortionari.gandul.info.

Adormirea Preamaritei Stapânei noastre, Nascatoarei de Dumnezeu si pururea Fecioarei

August 17, 2013Mirela Birsan
Filed under:
În aceasta luna, în ziua a cincisprezecea, cinstita Adormire a Preamaritei Stapânei noastre Nascatoarei de Dumnezeu si pururea Fecioarei Maria.

Meditatii - Arsenie Boca

August 17, 2013Mirela Birsan
Filed under:

Blândetea si smerenia inimii, pe care ni le îmbie Iisus odihnã, nu le avem odihnã decât prin Iisus. Cu alte cuvinte, persoana lui Iisus îsi rãsfrânge blândetea si smerenia Sa prin noi si asa se face liniste, altfel nu se face.

Sfintii Martiri Brancoveni

August 17, 2013Mirela Birsan
Filed under:

Sfintii Martiri Brancoveni: Constantin Voievod cu fiii sai, Constantin, Stefan, Radu, Matei si sfetnicul Ianache, sunt praznuiti pe 16 august. Domnia lui Constantin Brancoveanu a inceput sub semnul aparitiei Bibliei in limba romana, numita "de la Bucuresti", in anul 1688. Si-a asumat rolul de protector al tiparului si scolilor din Muntenia, dar si din Transilvania. A dat Bucurestiului o noua Academie Domneasca, transformand scoala de la Sf. Sava in "colegiu public pentru pamanteni si straini", cu o programa asemanatoare institutiilor de grad superior.

Parintele Arsenie Boca - Sa nu tinem postul intr-un inteles ingust..

August 13, 2013Mirela Birsan
Filed under:
rintele Arsenie Boca:

Orice credinţă mântuieşte? - Sectanţii se mântuiesc?

August 9, 2013Mirela Birsan

Orice credință mântuiește? Sectanții se mântuiesc? Nu. Dacă orice credință ar mântui, dacă budhismul, islamismul, iudaismul, animismul, mormonismul, iehovismul și orice altă credință ar fi la fel înaintea lui Dumnezeu, nu era nevoie să vină Hristos.

Căci atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, încât pe Unul-Născut Fiul Său L-a dat, ca oricine crede în el să nu piară, ci să aibă viață veșnică (Ioan 3, 16).

Suferinta pe care Dumnezeu nu o usureaza

August 4, 2013Mirela Birsan

RugaciuneO sotie credincioasa se roaga indelung pentru un sot necredincios, iar acesta din urma nu da nici un semn de credinta; o mama se roaga cu lacrimi pentru un copil bolnav, iar boala nu inceteaza; un suflet bland rabda indelung mania si violenta altuia; un parinte se roaga din inima pentru copilul dependent de droguri sau alcool; un frate se roaga indelung pentru o sora care patimeste intre straini etc.

Comentarii recente