„Frau Merkel, te-ai trezit?”Semnale din presa
Aurel Bazilescu- „cel mai blajin, cel mai milos şi demn preot pe care l-a ştiut Craiova întreagă”
Nu pot vorbi de unchiul meu Aurel Bazilescu fără a prezenta cât de cât familia din care provine. Tatăl său, Ştefan Bazilescu, unul dintre primii învăţători din satul Soceni, Dolj, se trage, urmărind arborele genealogic pe linie paternală până în 1750, din înaintaşi preoţi. Modesta stare din care s-ar considera c-ar coborî preotul Aurel Bazilescu constă nu în lipsa de averi, ci din nenorocirile care s-au abătut asupra familiei pe când avea 5 ani, când aripa neagră a morţii îi acoperă mama lehuză, 38 de ani, într-un ianuarie 1912, lăsând orfan şi un prunc de trei zile, Virgiliu, tatăl meu, alături de alţi fraţi.
Vizita lui Obama in Cuba lui Fidel
Pastele Blajinilor
In credinta populara, in lunea dupa duminica Tomei, se sarbatoreste Pastele Blajinilor. In folclor, Blajinii mai sunt cunoscuti si sub numele de Rohmani. Potrivit credintei populare, Blajinii fac parte din...
The post Pastele Blajinilor appeared first on voci.
Carmen Galin
Cartile necitite
Părintele Dumitru Mihăilescu, martir pentru Hristos
S-a născut în familia preotului Atanasie şi Steliana Mihăilescu. Familia sa se va muta în 1926 în ţinutul dobrogean, tatăl său obţinând un post de preot la parohia Ciocârlia, jud. Constanţa. A urmat Seminarul Teologic din Buzău, apoi Facultatea de Teologie din Bucureşti. O perioadă de timp a fost cântăreţ la parohia în care slujea tatăl său, după cum aflăm dintr-o declaraţie din 16 decembrie 1939 de „solicitare” pentru înscrierea în Frontul Renaşterii Naţionale, partidul unic înfiinţat de regele Carol al II-lea1. Încă din timpul studenţiei, căsătorit fiind, este hirotonit de către episcopul Gherontie Nicolau şi numit preot la parohia Andolina, jud. Ialomiţa. Ulterior, printr-o cerere către Subsecretariatul de stat pentru Culte, datată 27 septembrie 1940, părintele Mihăilescu încearcă să se transfere pe postul de paroh la Ciocârlia, în locul tatălui său, care dorea să se pensioneze. Ceea ce nu va reuşi, decât pe un post onorific, începând cu data de 5 decembrie 19402. A avut patru copii.
ZILE- de Iulia I.
Peisaj fantomatic sambata seara pe strazile orasului
Concluzii de istoric îngrijorat de perspectiva naţiunii şi a ţării sale
Concluzii de istoric îngrijorat de perspectiva naţiunii şi a ţării sale APEL către conaţionali, oriunde s-ar afla Conf. univ. dr. G. D. Iscru Motto: 1. „De avem sau nu dreptate,...
The post Concluzii de istoric îngrijorat de perspectiva naţiunii şi a ţării sale appeared first on voci.
Părintele Aurel Bazilescu - Martir pentru Hristos în închisorile comuniste
Preotul Aurel Bazilescu a fost unul din cei mai de seamă preoți ai Craiovei de la mijlocul secolului trecut, fapt determinat în istoriografia românească post decembristă, care i-a acordat atenția cuvenită unei asemenea personalități a Bisericii Ortodoxe Române din anii grei ai regimului totalitar comunist1. Aproape nu există repertorii dedicate victimelor terorii comuniste2 în care să nu apară numele părintelui Aurel Bazilescu cu greșeli inerente unor asemenea eforturi.
S-a născut la 13 august 1907, în comuna Tălpaș, jud. Dolj, în familia învățătorilor Ștefan și Ioana Bazilescu. Încă din clasele primare a frecventat biserica parohială și, datorită aplecării sale spre biserică, a fost îndemnat de învățătorul satului să urmeze cursurile Seminarului Teologic.
„Nu ma lasa sa-mi fie dor”-CARGO…….( Blog-Cutia cu muzica si muzichie)
Fumatul si avortul…..
Limba romana este mai saraca si mai singura.In memoriam Serban Iliescu
Zile cenusii(din cartea”Unul,bunul celuilalt”)
Armata maghiară un factor de deznaţionalizare românesc
Ar fi să nu mai terminăm înşirând mijloacele pe care imaginaţia guvernanţilor unguri le-a creat pentru subţierea păturii româneşti din sud-estul Transilvaniei şi formarea unui bloc masiv maghiar. Maghiar în...
The post Armata maghiară un factor de deznaţionalizare românesc appeared first on voci.
Ce să alegi ?
Îl schimbăm pe dracu’ cu fiu-său.
Pe la începutul anilor 2000, când încă buchiseam în ale politicii, un veteran al partidului îmi spunea plin de suficiență intelectuală că politica nu este pentru oameni cinstiți, pentru idealiști sau pentru sărăntoci, completând că succesul său se datorează versatilității de care a dat dovadă. Îmbogățit subit după două mandate de consilier județean, omul chiar credea sincer că a descoperit rețeta fericirii în politică și viața privată, ea constând în pupatul pe gură cu oricine participă la împărțirea cașcavalului prin forurile locale de conducere. Stupefiat, am încercat să deslușesc dacă ceea ce îmi spunea omul era general valabil, dacă practica era împământenită și prin alte județe și la nivel național. Evident că așa era și este peste tot, dar în naivitatea mea credeam că doar o parte din aleși de ocupă de asemenea lucruri. Suntem în anul 2016 și este mai rău ca oricând.
Am făcut introducerea de mai sus cu gândul de a scrie câteva rânduri despre ceea ce se întâmplă azi la nivelul politicii locale din județul nostru, încercând totodată să arăt incapacitatea partidelor de a se reforma. Aflate într-un vid de autoritate după arestarea primilor doi administratori și ”politicieni” ai județului, structurile locale ale fostului PDL și ale vechiului PNL nu își regăsesc suflul. În cele mai multe locuri, în județ, există cel puțin doi sau mai mulți potențial candidați la primăriile și consiliile locale, fiecare considerându-se îndreptățit să fie sprijinit de județ să candideze. Cum va alege conducerea județeană a partidului cea mai bună soluție? Care conducere județeană? Veștea și Veștea? Nu. Scripcaru și Căncescu, ei sunt miezul cepei și astăzi. Despre primul se aude că a făcut o înțelegere ascunsă care îi va anula șansele de preamărire ale vicepreședintelui CJ Adrian Gabor iar despre al doilea se cunoaște public că vrea să rupă voturi pentru ALDE. Apropo de reformare, vă rog să observați despre ce nume discutăm și acum, după vizitele numeroase ale DNA. Cum să crească ceva printre atâtea buruieni? Nicio aluzie la numele localității de origine a primarelui.
La PSD, ca în Rai. Niță regizor, Niță scenarist, în rolul principal Niță. Costică. Singura diferență, destul de semnificativă în opinia mea, este aceea că Niță posedă calități umane net superioare celorlalți doi. Când faci politică folosind și persuasiunea nu doar coerciția sau recompensa, asta denota oarecare pricepere și măcar o urmă de omenie. Nici la umbra matusalemicului președinte al PSD Brașov nu a crescut decât câte un yesman cărător de servietă care acum se vrea primar sau mai-mare CJ, situația ducând la mari nemulțumiri în interiorul organizației. În loc să speculeze slăbiciunea PNL și a dreptei în general, pesediștii se luptă pentru un loc pe listele de candidați locali. Este strict problema lor ce și cum fac dar cu doi candidați buni ar putea să câștige tot, pentru prima oară, la Brașov. Despre celelalte partide, nimic de zis pentru că nu vor avea nimic. Mai vorbim.
Doamne ajută !
Petrache Poenaru inventatorul condeiului portaret fara sfarsit
Petrache Poenaru s-a nascut la data de 10 ianuarie 1799, adica acum aproape 208 ani, in localitatea Banesti din judetul Valcea, in apropiere de Balcesti. El si-a facut studiile secundare...
The post Petrache Poenaru inventatorul condeiului portaret fara sfarsit appeared first on voci.
Victor Babeş fondatorul microbiologiei moderne
Biografia pe scurt: – Medic si bacteriolog roman, academician si profesor universitar. – Unul din fondatorii microbiologiei moderne, autor al primului tratat de bacteriologie din lume – „Bacteriile si rolul...
The post Victor Babeş fondatorul microbiologiei moderne appeared first on voci.
Florile Pământului
La mulți ani, frumoaselor!
Încă un 8 Martie, încă o zi dedicată celor mai frumoase, gingașe, înțelegătoare ființe de pe Pământ. Nebun cum sunt, am uitat că ambițiile femeii sunt cel puțin de trei ori mai mari decât ale noastre și nu m-am omorât cu ghioceii și mărțișoarele pe 1 Martie. Ce mi-au auzit urechile și ce mi-a simțit spinarea, nu vreți să știți. Am fost făcut insensibil, nepăsător, uituc, zgârcit și mai știe naiba cum. Glumesc, desigur, dar numai când spun că am fost certat. Partea cu ghioceii și mărțișoarele e adevărată și pentru a încerca să dreg busuiocul, alerg astăzi după flori, mici cadouri (după buget) și după un dram de înțelegere.
Îl ascult la radio, chiar acum, pe trubadurul numărul unu al țării- Bănică Jr. și mi-l imaginez cum îi cânta el Andreei Marin ”Cu toate astea te iubesc, femeeeie” și jap! îi mai rădea una. Mă rog… Fiecare cu nebuniile lui. Eu zic așa: niciodată, nicio femeie să nu simtă că nu este iubită, respectată, ajutată de cel pe care l-a ales. Niciodată, nicio femeie să nu fie nevoită să se umilească pentru o bucată de pâine pe care de cele mai multe ori o dă copiilor. Niciodată, nicio femeie să nu fie nedreptățită sau discriminată în lupta ei pentru supraviețuire or pentru supremație în societate. Dacă va fi așa, înseamnă ca Pământul s-a schimbat în Raiul lui Dumnezeu iar noi, bărbații, am găsit calea spre mântuire. Marin Preda spunea că: ”nicio femeie nu e frumoasă sau urâtă până nu ajungi să o cunoști” iar eu aș completa că atunci când femeia se dezvăluie bărbatului se relevă încă un mister al Universului. Na, că m-am luat cu metafizica…
Hai să vă mai urez ceva: să fiți iubite cel puțin la fel cât iubiți! Să găsiți calea spre fericire mai ușor decât beți apă! Să vă bucurați de fiecare floare pe care o primiți chiar dacă vine de la dușmani, floarea nu are nicio vină! Să aveți parte de satisfacții sufletești, materiale, profesionale! Să fiți conștiente, mereu, că Dumnezeu v-a creat să fiți florile Pământului și să dați rost oricărei creații a bărbatului. Ce am fi fost noi fără sensibilitatea voastră, fără înțelepciunea voastră? Simple animale de pradă. Și dacă tot am pomenit, plec și eu să vânez ceva până nu mă mârâie femela. Vă îmbrățișez cu drag și vă mai urez o dată La mulți ani, frumoaselor!
Doamne ajută !